Excite

Bastiaan van Schaik blijft uitspraak in Benelux Top Model terecht vinden

De opmerking die ‘überstylistBastiaan van Schaik maakte in het programma Benelux Next Top Model schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Hij meende dat deelneemster Rosalinde eigenlijk wat te dik was en een prima plus-size model zou kunnen worden. Ondanks de commotie die deze opmerking opleverde, blijft van Schaik bij zijn opvatting.

Van Schaik – zelf ook nauwelijks slank te noemen – begrijpt de commotie ook helemaal niet. Voor internationale begrippen is Rosalinde ook meer een plus-size model, geen gewoon model. Dit geldt eigenlijk voor bijna alle meisjes die dit jaar meedoen aan het programma. Van Schaik wil echter niet zeggen dat de meisjes op zich te dik zijn, maar meent dat ze niet goed in vorm zijn. Ze moeten goed eten en (meer) sporten om ook in de internationale maten te kunnen passen.

Uit de modellenwereld zelf kreeg van Schaik ook veel kritiek. Volgens Playmate-manager Sidney Brandeis is de filosofie die van Schaik er op na houdt precies de filosofie die talloze jonge meisjes kapot maakt. Ook de modellen zelf reageerden weinig begripvol na de uitlatingen van hun jurylid. Een van de deelneemsters liet weten dat ze dacht dat de tijd van de kleerhangers wel voorbij was. Zij werd direct na de uitzending door haar moeder gebeld. Die was bang dat haar dochter door dit soort opmerkingen misschien wel anorexia zou krijgen.

Of van Schaik in zijn uitlatingen gelijk gaat krijgen zullen we binnenkort zien; de meiden zijn – op TV althans – inmiddels aangekomen in Miami en zullen zich daar moeten meten met internationale modellen.

Afbeelding: Almelo’s Weekblad

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020