Excite

Batman-schutter is sympathieke, grappige en intelligente jongen

Bij de première van de nieuwste Batman film The Dark Knight Rises in Aurora in de Amerikaanse staat Colorado schoot student James Holmes op wilde weg in op de bioscoopbezoekers in de zaal. Nu, een dag later, blijkt dat de 24-jarige student een “slimme, verlegen en best grappige” jongen was. Holmes had geen strafblad en kon de wapens die hij gebruikte bij de aanslag legaal aanschaffen./p>

Ongeloof

Inmiddels heeft veel pers zich verzameld rondom de woning, en geven vrienden en bekenden hun reacties op de aanval. “Ik kende hem best wel goed,” vertelt Sumit, een oude klasgenoot van James. “We waren aardig tegen elkaar. Hij was best verlegen, maar zodra hij zich op zijn gemak voelde, bloeide hij helemaal op. Hij kon echt grappig zijn, maar hij was vooral erg slim.” Zo meldt HLN. Ook een oud klasgenoot van James ‘Jimmy’ Holmes spreekt haar ongeloof uit: “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ik kan me niet inbeelden dat iemand tot zo iets in staat is. Het is vreemd om te zien hoe een jongen die ik vroeger kende plotseling twaalf mensen vermoordt.” De moeder van James Holmes heeft zich nog niet laten zien buiten haar huis, maar heeft wel bezoek ontvangen.

Boobytraps

Het is onduidelijk waarom Holmes het bloedbad heeft aangericht, omdat hij geen crimineel verleden heeft en ook geen historie van psychische problemen. Bij zijn arrestatie toonde hij geen verzet en waarschuwde hij de politieagenten voor boobytraps van bommen in zijn huis. Deze bleken inderdaad aanwezig te zijn. Da campagnes van president Barack Obama en presidentskandidaat Mitt Romney zijn voorlopig stilgelegd uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020