Excite

Bavaria-babes op vrije voeten

De Bavaria-babes zijn weer op vrije voeten. Barbara en Mirthe zouden vandaag voor de rechtbank moeten verschijnen, maar al voor de zaak begon, werd bekend dat de aanklacht is ingetrokken.

Het OM heeft middels een woordvoerder laten weten dat Bavaria en de FIFA tot een overeenkomst zijn gekomen. Wat die overeenkomst precies inhoudt, is nog niet duidelijk. De woordvoerder wilde hier helemaal niets over kwijt. Ook de dames zelf wilden niet inhoudelijk reageren op de zaak, maar waren zichtbaar opgelucht toen zij – met paspoorten en flinke bossen rozen – naar buiten kwamen.

Ze hebben inmiddels wel een verklaring uit doen gaan waarin ze aangeven geen prijs te stellen op veel aandacht. Het gaat goed met ze, maar ze zijn erg geschrokken van wat er allemaal gebeurd is. De FIFA had namelijk zelfs gedreigd hen neer te schieten als ze weg zouden lopen.

Eerder werd de zaak, die in Johannesburg zou dienen, al twee uur uitgesteld. Dat kwam doordat de advocaat in gesprek was met de FIFA en het er al op leek dat het tot een schikking zou komen. Als de vrouwen wel veroordeeld waren, dan hadden ze tot een half jaar celstraf kunnen krijgen.

Ze werden namelijk beschuldigd van verboden commerciële activiteiten gedurende de wedstrijd Nederland-Denemarken, omdat ze in de Dutch Dress van Bavaria op de tribunes verschenen. Wat een ludieke actie had moeten zijn, werd hoog opgenomen door de FIFA. Dit zal mede zijn gekomen door de officiële sponsor, Budweiser.

Na hun aanhouding kwamen ze op borgtocht vrij, omdat er volgens het OM voldoende bewijs was voor de hand van Bavaria in de zaak.

Afbeelding: Flickr account Frenkieb

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021