Excite

Bayern München wint Champions League

Arjen Robben heeft zaterdag met Bayern München de Champions League-finale gewonnen. De aanvaller maakte in het duel tegen Borussia Dortmund de beslissende treffer. De eindstand werd 2-1 in het voordeel van de Duitse landskampioen.

Eerste helft zonder resultaat

Dortmund begon sterk in het duel, met een aantal kansen in het eerste halfuur. De Münchner keeper Manuel Neuer was echter niet te verslaan. Bayern dook eveneens een paar keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar ook daar zonder resultaat. De ruststand bleef dan ook 0-0. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Mandzukic op aangeven van Robben de eerste treffer van de wedstrijd. Acht minuten later trok Dortmund de stand weer recht na een strafschop.

Winnende treffer

Het laatste kwartier van de wedstrijd was Bayern actief opzoek naar de winnende treffer. Die kwam uiteindelijk van Arjen Robben in de 89e minuut van het duel. Na een hakje van Ribéry tikte de aanvaller de bal slim langs doelman Weidenfeller. De overwinning is de vijfde voor Bayern München. De Duitsers waren in 1974, 1975, 1976 en 2001 ook al de beste van Europa.

Persoonlijke overwinning

Voor Robben was de kampioenstitel ook een persoonlijke overwinning. Vorig jaar, in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea, miste de aanvaller een strafschop, waardoor hij de schlemiel werd. “Na mijn treffer kwam het vorige seizoen, met alle shit, even boven. Het moest nu gebeuren. Ik moest van dat loser-stempel af. En dat is nu gebeurd,” vertelt Robben na de wedstrijd tegen de NOS.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021