Excite

Bayern Munchen verliest van Inter Milaan in Champions League finale

Gisteren vond de grootste clubwedstrijd in de voetbalwereld weer plaats. De Champions League Finale tussen Inter Milaan en Bayern Munchen moest uitwijzen welke club de beste van Europa was, en dus eigenlijk ook de beste van de wereld. Louis van Gaal tegen Mourinho, Arjen Robben tegen Wesley Sneijder, Duitsland tegen Italië en dat allemaal in het majestueuze Bernebeu-stadion van Real Madrid. Een prachtige setting, schitterend voetbalweer, twee briljante coaches en meer topvoetballers dan in de hele Nederlandse eredivisie bij elkaar. Uiteindelijk waren het de Italianen die met 0-2 de finale wisten te winnen.

Door het verlies loopt Louis van Gaal zijn drieslag en een bierdouche mis. Eerder werd hij landskampioen met Bayern Munchen en won hij ook de bekercompetitie van Duitsland. De Champions League-finale zou een prachtig toetje zijn op een schitterend seizoen. Het mocht niet zo zijn. Voor Arjen Robben en Wesley Sneijder was het bereiken van de finale al genoeg wraak op hun vorige club. Beiden moesten Real Madrid verlaten aan het begin van dit seizoen, waarna Robben naar Bayern vertrok en Sneijder naar Inter. De oud-ploeggenoten stonden uitgerekend in het stadion van hun vorige werkgever tegenover elkaar in de grootste voetbalfinale ter wereld.

De verdedigende tactiek van Mourinho won het van de aanvallende strategie van Van Gaal. De Duitsers hadden zeventig procent balbezit, maar de Italianen wonnen de wedstrijd. Van Gaal gaf aan dat ze Ribery, de geschorste Fransman, hebben gemist vanwege zijn creatieve input, maar dat hij geenszins van plan is zijn aanvallende stijl van voetbal te veranderen. Hij gelooft nog steeds heilig in zijn filosofie. Mourinho zal ook vasthouden aan zijn effectieve manier van voetballen, maar doet dat niet langer bij Inter Milaan. De veelbesproken coach vertrekt zeer waarschijnlijk naar Real Madrid. En hoe je moet winnen in Madrid, dat weet Mourinho inmiddels al...

Afbeelding: Flickr, Vincent Teeuwen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021