Excite

BBC maakt geen excuses voor Top Gear

Op de klachtenwebsite van de BBC is sinds gistermiddag te lezen dat de BBC de aflevering van Top Gear in India geen belediging voor het land vindt. Excuses komen er dan ook niet. In de kerstspecial van het programma dat plaatsvond in India, maakten de drie Top Gear mannen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond grappen over voedselvergiftiging, plaatsten zij schunnige teksten op treinen en brachten zij het gastland in verlegenheid door zonder broek in het openbaar te verschijnen.

Klachten

De BBC ontving 147 klachten naar aanleiding van de uitzending. Bovendien klaagde de ambassade van India: "De uitzending zat vol goedkope grappen, smakeloze humor en miste de inhoud die we gewend zijn van de BBC." De BBC is het daar niet mee eens, zo blijkt nu. In hun reactie is onder meer te lezen dat de uitzending de charme, de schoonheid, de rijkdommen en de armoede en alle andere typische kenmerken van India laat zien, maar dat er geenszins sprake was van een belediging. De grappen zouden ook gericht zijn op de presentatoren van het programma en niet op het land India of de inwoners.

Jeremy Clarkson uithalen

BBC icoon Jeremy Clarkson staat bekend om zijn pittige humor. Hij zei eerder dit jaar al dat het stakende overheidspersoneel moest worden "geëxecuteerd voor het oog van hun families". Voor die uitspraak bood hij overigens wel zijn excuses aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020