Excite

BBC zegt sorry tegen Mexico

Het gemekker van de Mexicaanse ambassadeur heeft succes gehad. De BBC heeft inderdaad excuses gemaakt voor de uitspraken van de presentatoren van het programma over het land van de cactus. Waarschijnlijk vinden de heren het nog steeds een rotland, maar ze hebben wel hun woorden moeten inslikken.

Het gedonder begon toen Top Gear vorig week een Mexicaanse sportauto aankondigde. De aankondiging ging gepaard met een behoorlijk salvo hatelijke opmerkingen over Mexico. Volgens Richard Hammond waren Mexicanen lui en sliepen ze de hele dag. Of ze staarden naar een cactus met een poncho om. ‘Wat moet het een rotgevoel zijn om wakker te worden en te beseffen dat je Mexicaans bent.’

James May liet zijn afkeuring over het Mexicaanse eten blijken. Volgens Jeremy Clarkson zouden hun opmerkingen geen gevolgen hebben, omdat de ambassadeur toch wel zou liggen slapen.

De ambassadeur, Eduardo Medina-Mora Icaza, werd echter prompt wakker van zijn siësta en diende een klacht in.

De BBC probeerde hem nog uit te leggen dat het stereotyperen van culturen een typisch voorbeeld van Britse humor is. Dat haalde echter niets uit, en de BBC haalde bakzeil.

Afbeelding: Flickr, gebruiker swami stream

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020