Excite

Beau van Erven Dorens is wanhopig voor Elfstedentocht ticket

Via Twitter liet Beau zijn frustratie zien: “Ik ben wanhopig!” Van Erven Dorens hoopt dat een Friese look-a-like niet mee wil schaatsen, zodat de presentator stiekem zelf de ijzers kan onderbinden. Helaas voor hem verbieden de reglementen dat en Beau wil ook liever niets illegaals doen. Hij hoopt dat het Elfstedencomité voor hem met de hand over het hart strijkt mocht het zover komen dat de tocht der tochten in de aankomende week gereden gaat worden. In 1997 mocht van Erven Dorens ook meeschaatsen zonder starbewijs. Hij werkte destijds voor een radiostation en deed elk halfuur verslag vanaf het ijs. Nu wil Beau met een camera voor SBS6 op pad: “Ik ben een waanzinnig programma over schaatsen aan het maken. Maar het lijkt of de mannen in Friesland onvermurwbaar zijn.”

Aanmelden Elfstedentocht

Aanmelden voor de Elfstedentocht kan niet zomaar. Je moet lid zijn van de Elfstedenvereniging, maar die heeft al sinds 1986 een ledenstop. Het aantal leden overstijgt sinds dat jaar de capaciteit van 16.000 schaatsers. Vanaf 1990 worden er enkel potentiële leden aangenomen, onder hen worden startbewijzen verloot. Alleen mensen die ook echt in staat zijn om conditioneel de bijna 200 kilometer lange tocht te volbrengen mogen potentieel lid worden van de Elfstedenvereniging.

Elfstedenkoorts

Sinds de strenge vorst van afgelopen week, heeft Nederland Elfstedenkoorts. De 22 rayonhoofden van het Elfstedencomité hebben deze week voor het eerst in vijftien jaar weer een persconferentie gegeven. Op dit moment is het ijs nog niet overal dik genoeg, maar omdat de vorst nog aanblijft tot het einde van het weekend, duimt heel Nederland op een herhaling van de bijna mythische tocht die als sinds 1997 niet meer is verreden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020