Excite

Bedrukt begin Lowlands

Normaal is Lowlands een feest van jewelste, dat vanaf het begin helemaal losbarst. Dit jaar begonnen de festiviteiten echter met een ingetogen noot, om stil te staan bij de dramatische gebeurtenissen op het Pukkelpop festival in het Belgische Hasselt.

‘Normaal gesproken kom ik vol enthousiasme en luid schreeuwend hier het podium opgelopen, maar dit jaar is dat helaas een beetje anders door een tragisch ongeluk op het Pukkelpopfestival,' aldus de presentator op het hoofdpodium. ‘We kennen die organisatie als een heel goede organisatie, heel goede collega's. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers die daar gevallen zijn.’

Henk Koolen drukte de menigte op het hart om een herhaling van een dergelijk drama te voorkomen. ‘We willen toch nog één keer extra aandacht vragen voor de veiligheid. Let ook op elkaar, houd elkaar een beetje extra vast dit weekend, we hebben elkaar nodig.’ Na die troostende woorden was het gelukkig wel tijd voor feest, toen de Britse band The Wombats het festival openende.

Op Pukkelpop kwamen dit weekend vier mensen om het leven toen een tent het onder een enorm noodweer begaf. Tientallen mensen raakten gewond. Na beraad besloot de organisatie om het festival stop te zetten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020