Excite

Begraafplaatsen Bussum doelwit dievegge

Hoe schaamteloos wil je het hebben. Alsof het stelen van andermans spullen nog niet erg genoeg is, vond een vrouw uit Bussum het geen probleem om spullen die op graven geplaatst waren te ontvreemden. Dinsdag werd ze in haar woonplaats aangehouden.

De dievegge begon in 2010 met het leegroven van begraafplaatsen. Ze nam onder andere beeldjes, planten en vazen mee naar huis. Veel van deze spullen zijn in haar woning terug gevonden. In totaal had de politie elf aangiftes binnengekregen over deze opmerkelijke vorm van grafschennis.

De 58-jarige vrouw sloeg toe op de Nieuw-Rooms Katholieke Begraafplaats en de Algemene Begraafplaats in Bussum. Waarom de vrouw de spullen stal is nog niet bekend.

Hoe wrang deze zaak ook is, het is wel interessant om te zien voor welke feiten de vrouw vervolgd gaat worden. De diefstallen kunnen namelijk ook gezien worden als grafschennis. Voor dit delict kan een rechter een maximale gevangenisstraf van 1 jaar opleggen.

Samen met de gemeente Bussum zal de politie betrokkenen gaan informeren over de aanhouding. Ook zullen de spullen die in de woning terug zijn gevonden op een kijkdag getoond worden, zodat nabestaanden ze weer op het graf kunnen plaatsen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker corrine.schwarz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018