Excite

Belastingdienst verdient geld aan WK-poules

Er zijn twee zaken zeker in het leven: dat je ooit zult sterven en dat je belasting moet betalen. Dat laatste is wellicht nog het meest waar. Over elke verdiende euro betaal je uiteindelijk een groot percentage belasting. Niet alleen draagt je werkgever al belasting af, maar met wat je netto overhoudt, betaal je weer BTW over alle producten die je aanschaft. Mocht je aan het sparen zijn, dan krijgt de Belastingdienst weer een percentage van dat geld, waar je al jaarlijks belasting over betaalt en waar je voordat je het ontving al belasting over hebt afgedragen, op het moment dat jouw spaargeld erfenis wordt. Kortom, de Belastingdienst weet elk dubbeltje twee keer om te keren.

Wat heeft dat te maken met WK-poules? Alles! Met de aftrap van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika aanstaande zaterdag staat de Belastingdienst ook op alert. Alle WK-poules waarbij het prijzengeld boven de 454 euro uitkomt, dienen 29% daarvan af te dragen aan de Belastingdienst. Denk er even over na. Dat is vrijwillig ingelegd geld, waar allang loonbelasting van is afgedragen, en waar alleen bedrijven of vriendengroepen lol mee hebben. Toch gaat de Belastingdienst zich er mee bemoeien. En met alle naam en toenaam die vaak bij de online poules staat, is dat ook niet heel ingewikkeld.

Het kan zomaar zijn dat de werknemer die de WK-poule organiseert, een aanslag krijgt. Of het bedrijf onder wiens verantwoordelijkheid de WK-poule valt. Bedenk even hoe groot de prijzenpot is bij jullie WK-pot en trek daar 29% van af. Wie er dan ook de poule wint, de Belastingdienst verdient er in dat geval gewoon het meeste aan. Daarom is de overheid bij deze alvast de grote winnaar van alle WK-poules in Nederland. Zelf proberen ze de omstandigheden te verzachten door aan te geven dat het qua controle allemaal wel meevalt, maar geld is geld en dat weten ze bij de Belastingdienst maar al te goed!

Afbeelding: Flickr, mystic_mabel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021