Excite

Belg loopt elke dag een marathon

Een marathon lopen is voor de meeste mensen iets waar ze een jaar lang voor trainen. Het verhaal wordt vervolgens dertig jaar later nog aan de kleinkinderen verteld. Stefaan Engels lacht daar om. Het afgelopen jaar liep hij namelijk 365 marathons.

Zijn laatste marathon, waarmee hij de grens van 15.000 kilometer verbrak, liep hij in de Spaanse stad Barcelona.

‘Ik zie dit absoluut niet als een marteling. Het is min of meer een gewone baan,’ aldus de 49-jarige Engels.

Engels heeft, geheel terecht, de bijnaam ‘Marathonman’ gekregen. En dat terwijl hij als kind astma had en hem werd verteld dat hij nooit aan sport zou kunnen doen.

De knappe prestatie was voor Engels een manier om als een voorbeeld voor anderen te dienen. ‘Ik wil mensen inspireren door te laten zien dat ik een marathon per dag kan rennen. Als ik dat kan, dan kan iedereen dagelijks een stukje lopen of fietsen, of iets aan overgewicht doen.’

Engels gaf aan dat het vooral doorzettingsvermogen was. ‘Ik herstel snel, ik loop niet snel en mijn hartslag ligt rond de 100 als ik tien kilometer per uur loop. Maar het is vooral een mentale kwestie.’

Overigens is het niet zo dat Engels elke dag meedeed aan een wedstrijd. De meeste kilometers liep hij op een atletiekbaan in de stad Gent.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Peter Huys

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020