Excite

Belg vindt superhandige frietzak uit

Nederlanders vinden Belgen over het algemeen dom, maar ze mogen nu al beslag leggen op de beste uitvinding van 2011. Het gaat om, hoe kan het ook anders, een patatzak! Maar niet zo maar een patatzak; de Frietzak 3.0 heeft een apart zakje voor de saus en eentje voor een snack zoals een frikadel.

Bert van Hoogenbemt is de uitvinder van de nieuwe patatzak. Hij kwam op het idee toen hij tijdens een voetbalwedstrijd aan het hannesen was met een zakje friet, een enorme klodder saus en een curryworst. Doordat alles bij elkaar in één puntzak was gestopt, moest Van Hoogenbemt alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat zijn snelle hap niet op de grond belandde.

En dat moest maar eens afgelopen zijn, dacht de uitvinder bij zichzelf. Hij zette het conceptbureau CO3, waar hij zelf directeur van is, aan het werk. "We maakten een aantal puntzakken en testten dan het aantal frieten, de hoeveelheid mayonaise, enzovoort. We kwamen uit op een geplooide zak in karton van 225 gram met een aparte cup voor saus en een snackhouder," aldus de uitvinder tegen de Vlaamse krant De Standaard.

Knoeien is vanaf nu dus verleden tijd. Bovendien heb je met de frietzak 3.0 ook nog een hand vrij. Nu moet Van Hoogenbemt zijn sterk staaltje vakwerk nog zien te slijten. Zelfverzekerd is hij in ieder geval wel: "De frietzak is superhandig op grote evenementen. Ik ben momenteel op zoek naar dealers voor mijn frietzak. Het gaat toch om zo'n 100.000 tot 1 miljoen stuks." Je moet dus niet vreemd opkijken als je op Koninginnedag je patatje ineens in een drietraps-frietzak opgediend krijgt.

Afbeelding: co3.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018