Excite

Belgen bekeurd voor gastvrijheid tijdens Nederland - Brazilie

Terwijl Oranje zegevierde tegen Brazilië, liepen diverse andere personen tegen de politie aan. In eerste instantie hebben de familie Dekeyser uit België en het Amerikaanse jetsetmeisje Paris Hilton niet veel met elkaar te maken. Toch kampen zij allebei met de gevolgen van de wedstrijd Nederland - Brazilië.

Paris Hilton was aanwezig in het stadion in Port Elisabeth. Net als de BavariaBabes werd zij echter door de politie uit het stadion gehaald. Ze was gearresteerd op de verdenking van het in bezit hebben van marihuana.

De Amerikaanse beroemdheid werd voorgeleid voor een Zuid-Afrikaanse rechter. Die besloot echter de aanklacht te laten vervallen. Wat daar precies de redenen van zijn, is niet bekend. Wel is bekend dat Paris Hilton aanwezig was in het shirt van Brazilië.

Hilde Dekeyser is om hele andere redenen in aanraking gekomen met de politie. Haar zoons hadden de televisie in de tuin gezet om de wedstrijd te kijken. Aangezien zij vlakbij het terrein van popfestival Rock Werchter wonen, liepen er veel Nederlanders langs. Steeds meer vroegen of ze mee mochten kijken.

Aan het einde van de wedstrijd stonden en lagen er zo'n honderd Nederlanders in de tuin. Zij gingen met de pet rond om het gezin te bedanken voor de gastvrijheid. Agenten in burger zagen dit en vermoedde illegale praktijken. Er werd proces-verbaal opgemaakt, hetgeen het gastvrije Vlaamse gezin 20.000 euro plus een aanslag van de Belgische auteursrechtenorganisatie Sabam kan gaan kosten.

Als het aan de burgemeester ligt, blijft deze veroordeling staan. 'Als het gezin Nederlanders had uitgenodigd om binnen in het huis, in de garage of in de tuin de match te volgen, was er geen probleem geweest. Nu was het een publieke tv waarmee men vanop straat de match kon volgen. Dit kan niet', aldus Dirk Claes. Zo gaan we blijkbaar met elkaar om.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021