Excite

België brengt halal-bier op de markt

Binnenkort kunnen moslims in België met een gerust hart een biertje drinken. Brouwerij Caulier zal namelijk speciaal halal-bier op de markt brengen. Een Algerijnse imam gaf zijn goedkeuring aan het brouwsel dat onder de naam Sultane Kriek verkocht zal worden.

Moslims mogen uit geloofsovertuigingen in principe geen bier drinken. Dat komt omdat het heilige boek, de Koran, de consumptie van alcohol verbiedt. Ook andere alcoholvrije biermerken mogen niet gedronken worden, omdat die niet volgens Islamitische richtlijnen zijn geproduceerd. Sultane zal ten eerste geen alcohol bevatten en is ten tweede halal gecertificeerd. Dat betekent dat moslims zonder problemen het biertje kunnen nuttigen.

Naar verwachting wordt het halal-biertje dan ook een groot succes. Vanuit Groot-Brittannië, Tunesië, Duitsland en Koeweit is er al interesse getoond voor het product. Ook Frankrijk zou het biertje op de markt willen brengen.

Halal-producten worden tegenwoordig op grote schaal verkocht, ook in westerse landen. Er wordt niet altijd goed op de verpakkingen aangegeven dat producten halal zijn. Dit heeft tot enige kritiek in westerse samenlevingen, waaronder de Nederlandse, geleid. Door het halal-biertje alcoholvrij is zal dit probleem bij Sultane waarschijnlijk niet aan de orde zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker gsz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020