Excite

Belgisch meisje spaart gebruikte kauwgom

Ieder zo z'n eigen hobby. Het Belgische meisje Yasmine Quirin spaart gebruikt kauwgom. De 17-jarige Keerbergse kauwt elke dag een kauwgompje tot pulp en plakt dat 's avonds aan een bonk kauwgom vast dat op haar nachtkastje ligt. Inmiddels is het een kauwgombal van gebruikte kauwgom met het nettogewicht van 700 gram. Het heeft Yasmine drie jaar gekost het gedrocht bij elkaar te kauwen.

Liever een schilderij

Yasmine praat vrij nuchter over haar kauwbare kunstwerk. "Ik ben een vrij normaal meisje", beweert ze. "Maar sinds drie jaar spaar ik al mijn kauwgommen op. Ik wilde er eerst een schilderij mee maken, maar dat lukte niet zo goed. Daarna heb ik er een bol van gemaakt en nu een grote kubus van zo’n 700 gram", zegt ze met een glimlach. Een schilderij van kauwgom. Als Herman Brood het met poep mag doen, dan is het wellicht niet eens zo'n bizar concept.

Het stinkt niet

De Belgische hobbyiste claimt dat de bonk kauwgom niet stinkt en er kleurrijk uitziet. Het is dat het zo'n walgelijk idee is, anders had de HEMA het wellicht in productie genomen. Wat ze er precies mee wil, weet Yasmine niet. "Wie weet kan ik wel een paar kilogram bij mekaar sparen? Mijn ouders vinden het maar vreemd en ranzig, maar ik hou vol. En mijn vriendinnen vinden het wel leuk, denk ik. Misschien kan ik wel een Guinness World Record vestigen. Dat ga ik eens verder uitpluizen." Ach, we hebben allemaal dromen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020