Excite

Belgische overvallers blazen zichzelf op

Een bank beroven, daar komt nog het nodige bij kijken. Al dat geld ligt meestal toch veilig opgeslagen. Voor mensen die de kluis niet aandurven, is er altijd nog het geldautomaat. Daar zit ook een boel geld in, dus als je het automaat er uit kan slopen, ben je ook rijk. In België was dat het plan van twee bankovervallers. Helaas ging het niet volgens plan.

Met dynamiet bliezen de overvallers de gevel van de bank tot puin. Helaas werd daarbij niet het geldautomaat verwoest. Het geld zat dus nog net zo netjes opgeborgen als voor de ontploffing. Wat wel werd verwoest, waren de overvallers zelf. Zij kwamen namelijk onder het puin terecht. Een van de overvallers is inmiddels overleden, de ander wordt nog uitgegraven.

Nee, dan Zweden. Daar doen ze het beter. Geldrovers stalen een helikopter, landden daarmee op een gelddepot en dwongen met automatische vuurwapens het personeel om het geld te overhandigen. Om de politie op afstand te houden waren op alle toegangswegen scherpe materialen achter gelaten en in het depot werd een verdacht pakketje gedeponeerd. Dat gaf genoeg voorsprong om de helikopter in een verlaten bos te ruilen voor vluchtauto's. Tot op heden zijn de overvallers nog niet gevonden. Zo moet dat dus.

Afbeelding: Flickr, CharNewcomb

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018