Excite

Belgische treinbegeleider saboteert treinen

Het is in Nederland altijd kommer en kwel met de NS. Altijd maar zeuren en miepen als de treinen weer eens een beetje vertraagd zijn. Toegegeven, bij het minste zuchtje herfst of winter blijft de NS lekker warm binnen. In België hebben ze het nog zwaarder. Daar saboteert het eigen personeel namelijk de treinen.

Dat berichtte BEL-RTL vanochtend. Het is eigenlijk niet eerlijk om te stellen dat het personeel de treinen sloopt, want eigenlijk gaat het om maar één individu. Een treinbegeleider van de NMBS strooide zand in de raderen om zo eerder thuis te zijn of iets leuks te gaan doen met zijn vriendin.

Het gaat om de lijn Namen-Brussel. De man wordt ervan beschuldigd onderdelen uit de elektromotoren te halen, zodat treinen niet konden vertrekken en dus geannuleerd werden.

De Belgische spoorwegpolitie heeft inmiddels een intern onderzoek gestart. Door de acties van de man moest er iedere keer een monteur bij de treinen komen. Hoewel de strapatsen van treinmans voor veel vertraging heeft gezorgd, zou de veiligheid van de reizigers niet in het geding zijn geweest.

Het behoeft geen verdere onderbouwing dat de treinbegeleider inmiddels uit zijn functie is ontheven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jorge11

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020