Excite

Ben en Jamie Saunders gearresteerd wegens mishandeling

  • © Getty Images
Ben en Jamie Saunders zijn gearresteerd omdat ze een vrijwilliger zouden hebben mishandeld. De twee zitten nog steeds vast op het politiebureau van Hoorn, zo bevestigde een woordvoerder van de politie Noord-Holland aan het AD. Het onderzoek naar de twee broers is nog in volle gang. Op dit moment zou de zaak worden voorgelegd aan de officier van Justitie. Die bepaalt hoe alles nu verder gaat.

Gistermiddag werd het bericht naar buiten gebracht dat de twee broers betrokken zouden zijn geraakt bij de mishandeling van een verkeersregelaar die in het centrum van Hoorn aan het werk was. Deze verkeersregelaar regelde het verkeer vanwege het bevrijdingsfestival dat daar georganiseerd werd, maar liep door de mishandeling een hersenschudding op en moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. De vrijwilliger was nog wel aanspreekbaar, volgens een woordvoerder van de politie.

RTV Noord-Holland zou meer nieuws hebben over het incident. Volgens die zender wilde de vader van de broers het Kerkplein in Hoorn oprijden met zijn auto, maar werd hij door de bewuste vrijwilliger tegengehouden. Dit zou hebben geleid tot een fysiek conflict, dat Ben vanuit zijn shop zag gebeuren. Hij zou vervolgens de vrijwilliger tegen de grond hebben geslagen. Wat zich verder heeft afgespeeld en wat de betrokkenheid van broer Jamie is, is niet helemaal duidelijk.

Volgens de politie Noord-Holland bepaalt het Openbaar Ministerie vandaag of de zaak ook wordt voorgeleid. Als dat zo is, dan blijven Ben en Jamie voorlopig ook achter slot en grendel. Het OM bepaalt dan wat hun straf wordt. De beide broers willen niet op het voorval ingaan en de tattooshop van Ben, Lucky 6 in Hoorn, blijft voorlopig gewoon open.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020