Excite

Ben jij ook te lelijk voor een datingsite?

Als het daten je in het offline leven je niet echt goed af gaat, kun je altijd nog een poging doen via een datingsite. Tenminste, als je niet te lelijk bent. Op Mooiemensen.com mogen namelijk alleen mooie mensen zich aanmelden. Het gevolg? 1,8 miljoen mensen uit 190 landen liepen bij het inschrijven al een blauwtje!

Sinds 26 oktober is Mooiemensen.com ook toegankelijk voor buitenlanders. Zij kunnen zich via BeautifulPeople.com aanmelden. Hierdoor is het ledenaantal van de website in rap tempo toegenomen; de website wordt dagelijks door 4 miljoen mensen bezocht en wereldwijd hebben zich inmiddels 540.000 mooie mensen aangemeld.

Tenminste, 540.000 mooie mensen zijn door de keuring gekomen. Je mag namelijk alleen lid worden als je mooi genoeg bent. Ter controle worden je foto’s door experts bekeken. In Nederland werkt Mariana Verkerk hier onder andere aan mee. Een topmodel hoef je niet per se te zijn, maar je moet wel gewoon ‘mooi’ en verzorgd zijn.

Uit de aanmeldingen tot nu toe blijkt dat de mensen uit Zweden, Noorwegen en Brazilië het mooist zijn. Mensen uit Groot-Brittannië en Duitsland slaagden er het minst vaak in om toegelaten te worden tot de website.

De website wordt inmiddels al stevig bekritiseerd. Critici noemen de website moreel verwerpelijk. Het succes van de website laat echter zien dat er wel degelijk behoefde is aan een datingsite voor knappe mensen. Voor de afgewezen mensen is er overigens ook nog hoop: uit protest zijn er verschillende websites opgericht voor de mensen die niet zijn toegelaten tot Mooiemensen.com!

Afbeelding: Flickr account AehoHikaruki

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020