Excite

Berlusconi heeft waarschijnlijk banden met de maffia

Een grote verrassing is het niet, maar het blijft toch zeer opmerkelijk. Vandaag getuigde een ex-lid van de maffia in Italië en hij liet weten dat Silvio Berlusconi in de jaren negentig banden had met diezelfde maffia. In de jaren negentig was Berlusconi een mediamagnaat en stond hij aan de vooravond van een vijftien jarige loopbaan als premier van Italië.

Volgens de getuige zou Berlusconi connecties hebben met de Siciliaanse maffia. Deze criminele organisatie is ook wel bekend onder de beruchte naam Cosa Nostra. Als het waar is dat Silvio een deel van zijn rijkdom en macht te danken heeft aan de maffia, dan is het Italiaanse systeem daadwerkelijk zo rot als in het hart van iedere Italianofiel al werd gevreesd.

De getuige heet Gaspare Spattuza. Hij beweert dat in de jaren negentig er een aantal bomaanslagen zijn geweest, waar Silvio Berlusconi een handje in had. Blijkbaar ging de huidige premier van Italië toentertijd al over lijken. Overigens is het zaterdag een bijzondere dag, want dan wordt er wereldwijd anti-Berlusconi dag gevierd, met ondere andere een groot protest in Rome. Maar ook in Amsterdam zal er op het Leidseplein protest zijn tegen de macht en waanzin van vijftien jaar Silvio Berlusconi.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020