Excite

Berlusconi kan 15 jaar cel krijgen

Silvio Berlusconi komt voor de rechter te staan. De Italiaanse premier moet zich verantwoorden voor de aanklacht dat hij betaalde seks zou hebben gehad met een minderjarig meisje. Dat heeft een rechter in Milaan besloten. Ook zal hij moeten uitleggen waarom hij de zaak in de doofpot probeerde te stoppen.

Berlusconi is al tijden in opspraak maar leek iedere keer de dans te ontspringen. De Italiaanse premier was gladder dan zijn eigen haar, tot de uitspraak van de Milanese onderzoeksrechter Cristina di Censa. Op 6 april begint het proces.

Volgens de aanklagers heeft Silvio Berlusconi in ruil voor geld en cadeaus seks gehad met de 17-jarige Karima El Mahroug. De Marokkaanse heeft in Italië de bijnaam 'Ruby de hartenbreekster.' Toen El Mahroug in mei 2010 werd opgepakt wegens diefstal, kreeg de Milanese politie een telefoontje van Berlusconi met het bevel de Marokkaanse onmiddellijk vrij te laten. Machtsmisbruik, zeggen de aanklagers.

Zelf zegt de Italiaanse premier om de vrijlating van het meisje gevraagd te hebben als uitvloeisel van een misverstand. Berlusconi dacht dat El Mahroug de kleindochter was van de inmiddels afgezette Egyptische president Hosni Mubarak. Naar eigen zeggen wilde Berlusconi een diplomatiek incident voorkomen. Als de premier veroordeeld wordt kan hij een celstraf van maximaal vijftien jaar opgelegd krijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alessio85

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020