Excite

Berlusconi mag blijven van Parlement

Silvio Berlusconi, de flamboyante premier van Italië is definitief van de schopstoel. Gisteren overleefde hij een motie van wantrouwen in de Kamer van Afgevaardigden. Even daarvoor had de Senaat hem ook al het vertrouwen geschonken.

Het was wel met de hakken over de sloot voor de Italiaanse charmeur. 311 parlementariërs stemden voor de motie, terwijl er 314 aangaven nog steeds vertrouwen te hebben in de premier.

Een lange reeks van schandalen had zowel de oppositie als zijn voormalige bondgenoot Gianfranco Fini doen besluiten het vertrouwen in hem op te zeggen. Vooral op het gebied van seksschandalen doet Berlusconi leuk mee.

Zo gaf de vrouw van Berlusconi in mei vorig jaar aan van hem te willen scheiden, omdat hij de verjaardag van een 18-jarig meisje had bezocht, terwijl hij absent was op de verjaardag van zijn zoon. Berlusconi claimde nog nooit met het meisje alleen te zijn geweest, wat direct werd ontkracht door verklaringen van het meisje zelf. Ook was er sprake van contact met een betaalde escort, en een minderjarig Marokkaans buikdanseresje stelde dat er complete orgies werden gehouden op feesten van de premier.

Berlusconi is zeker niet van goede smaak te betichten. Zo grapte hij na de aardbeving in L’Aguila dat de slachtoffers die hun huis kwijt waren het maar moesten zien als een kampeerweekendje.

Afbeelding: Flickr, gebruiker alessio85

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020