Excite

Beste baan ter wereld gaat naar Brit

De beste baan ter wereld gaat naar de Brit Ben Southall, van 34 jaar oud. Hij mag zes maanden in een appartement verblijven, de kosten worden voor hem betaald en bedragen 10.000 euro per maand. Hij zal verblijven op een tropisch eiland bij het Australische Great Barrier Reef. De zoektocht naar een geschikte beheerder duurde zo’n vier maanden.

Hoe ziet die Great Barrier Reef er uit?

Om kans te maken op deze baan moesten mensen een filmpje insturen van een minuut. Dit deden ruim 35.000 mensen over heel de wereld. De actie was ondermeer bedoeld om meer mensen naar de Australische stranden te lokken.

De winnaar was Ben Southall. Hij zal de opzichter worden van een tropisch eiland. Dit moet hij zes maanden lang doen. Zijn baan houdt vooral in dat hij moet genieten van zijn leven en daar een blog over bijhouden. Hij doet dit vanuit een huisje met drie slaapkamers, met uitzicht op drie eilanden aan het Great Barrier Reef. Hiermee zal hij 150.000 Australische Dollar verdienen, wat gelijk staat aan 83.500 Euro.

Maandag werden de zestien finalisten, afkomstig uit vijftien verschillende landen, naar Hamilton Island gebracht om daar een reeks interviews en testen te houden. Ben Southall kwam het beste uit de bus. De jury was vooral enthousiast over de grote passie van Queensland en het Great Barrier Reef van Ben Southall.

Bekijk de sollicitatievideo waarmee Ben Southall won:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020