Excite

Bestuur stichting klaagt Madonna aan

Met het oprichten van een stichting in het Afrikaanse Malawi leek popster Madonna het beste met de mensen daar voor te hebben. Maar een geplande meisjesschool kwam er niet en het bestuur dat daarvoor had moeten zorgen werd ontslagen. Die pikken dat niet en klagen de zangeres aan.

Enkele jaren geleden richtte Madonna de stichting Raising Malawi op, met als doelstelling om de miljoen wezen die Malawi kent te helpen. Een van de projecten, een meisjesschool die plek moest gaan bieden aan 400 scholieren, werd afgeblazen door financieel wanbeleid. Op de school zouden de kansarme meisjes een opleiding tot arts, advocaat of leraar kunnen genieten.

Naar nu blijkt wijt de popster dit aan het bestuur van de school, dat ze daarop ontslagen heeft. Die hebben vervolgens de 52-jarige Madonna aangeklaagd en ze zou twee weken hebben om te reageren.

In totaal zou de school vijftien miljoen dollar hebben gekost, waarvan al bijna vier miljoen was uitgegeven. Dat geld is allemaal verdwenen, dus van enig wanbeleid lijkt wel degelijk sprake te zijn.

De plannen voor de school zijn dus stil komen te liggen, maar Raising Malawi blijft wel bestaan. Madonna heeft zelf op interim basis plaats genomen in het bestuur. Logisch, als je bedenkt dat ze er zelf al ruim elf miljoen dollar in heeft geïnvesteerd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker lew57

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021