Excite

Bewijs dat Berlusconi minderjarige betaalde voor seks

De seksschandalen rondom Silvio Berlusconi krijgen opnieuw een vervolg. Uit een document dat maandag vrijgegeven werd blijkt dat het parket van Milaan over bewijs beschikt dat de premier een minderjarige heeft betaald voor seks.

Het parket startte vrijdag een onderzoek naar de premier, omdat hij betaalde seks zou hebben gehad met de Marokkaanse prostituee Ruby, die destijds minderjarig was. Bovendien zou hij misbruik hebben gemaakt van zijn functie, door ervoor te zorgen dat ze vrij kwam na een arrestatie voor diefstal in mei vorig jaar.

Ruby, die eigenlijk Karima el Mahroug heet, eiste vijf miljoen euro zwijggeld van Berlusconi. Dat liet ze in een telefoongesprek weten aan de moeder van een van haar vrienden. Zij wilde dat ‘omdat haar naam was besmeurd’, zo valt te lezen in transcripties van het gesprek. De premier zou haar hebben geadviseerd om onzin te vertellen, en net te doen alsof ze gek was. Zolang ze haar mond hield, beloofde hij haar ‘alle goud van de wereld’.

Het parket schrijft dat ‘een significant aantal jonge vrouwen zich bij Silvio Berlusconi heeft geprostitueerd in zijn woningen, in ruil voor geldsommen’. Het document werd naar de Kamer gestuurd, omdat alleen dan huiszoekingen bij de boekhouder van de premier uitgevoerd kunnen worden.

Volgens het document blijkt dat vooral de woningen die gratis ter beschikking werden gesteld aan jonge vrouwen opvallend zijn. Al deze meisjes bezochten bovendien feestjes in het huis van de premier in Arcore. Italiaanse media berichtten dat in de betreffende huizen talloze sterretjes wonen die carrière maakten op Berlusconi’s private zenders.

Afbeelding: Flickr, gebruiker LaNotizia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020