Excite

Beyoncé al dagen onder vuur door playback

  • nonu
  • photography - Flickr.com

De Amerikaanse media schrijven nergens anders meer over dan de playback van Beyoncé. De zangeres deed een lipsync van het Amerikaanse volkslied tijdens de inauguratie van president Obama en dat stuitte op veel weerstand. Vooral onder de fans van Beyoncé wordt gesproken van een schande.

Beyoncé fans woedend

De inauguratie vond maandag plaats onder toeziend oog van miljoenen Amerikanen. Beyoncé ontving enorm veel complimenten voor haar performance, maar toen dinsdag bekend werd dat Beyonce een playback had opgevoerd barstte de kritiek los. Fans zijn woedend en voelen zich bedrogen door hun idool. De commentaren op Twitter liegen er niet om. “De prestatie van Beyoncé was blijkbaar zo fake als die van Armstrong in de Franse Alpen” en “Beyoncé bewijst dat alles nep is in Amerika,” klinkt het op het sociale netwerk.

Steun van collega’s

Beyoncé krijgt ook steun, vooral van collega-artiesten. Zo neemt souldiva Aretha Franklin het op voor Beyoncé. “Beyoncé heeft het fantastisch gedaan met het vooraf opgenomen nummer,” laat de 70-jarige legende weten aan ABC News. Volgens Aretha Franklin was het simpelweg te koud. “Het is niet eenvoudig om bij 7 graden te zingen.”

Bandje

Beyoncé heeft nog niet gereageerd op alle kritiek. Volgens een woordvoerder van de Marine Band, die Beyonce zou begeleiden, kondigde de zangeres een minuut voor haar optreden aan een bandje in te willen zetten. Ook de band speelde niet live. Bekijk hier de beelden van Beyoncé’s optreden bij de inauguratie van president Obama.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021