Excite

Beyoncé naar huis met zes Grammy’s!

Beyoncé kan terug kijken op een geslaagde dag; zij wist gisteren maar liefst zes Grammy’s in de wacht te slepen bij de uitreiking van deze befaamde Amerikaanse muziekprijzen.

De 28-jarige schone was voor tien beeldjes genomineerd en wist uiteindelijk in ieder geval de prijzen voor de beste R&B-artiest, het beste R&B-album, beste lied (Single Ladies) en de beste zangeres mee naar huis te nemen. Het wordt nog vechten voor een plaatsje, want ook haar echtgenoot Jay-Z wist drie awards te veroveren.

Zoals verwacht deed ook Taylor Swift het bij de Grammy-uitreiking erg goed. Zij won bij elkaar vier awards, waaronder die voor beste album. De 20-jarige Swift is hiermee in die categorie de jongste winnaar ooit.

Lady Gaga won ‘slechts’ twee Grammy’s. Zij kreeg de beeldjes voor het beste dance album en de beste dance plaat (Poker Face). Ter ere van de uitreiking gaf ze samen met Sir Elton John een spetterend optreden.

Naast Sir Elton John waren ook een aantal andere oudgedienden van de partij. Zo ging onder andere AC/DC (beste hardrock optreden voor War Machine) met een award naar huis en mocht Neil Young voor het eerst in zijn hele carrière een Grammy uit handen van de jury ontvangen. Michael Jackson werd geëerd met een beeldje voor zijn hele oeuvre. Omdat de popster zelf niet meer in staat is om het beeldje op te halen, deden zijn kinderen Prince Michael en Paris dat voor hem.

Afbeelding: Flickr account beelover9481

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020