Excite

Bijna 7 miljoen mensen zien Nederland verliezen van Denemarken

Maar liefst 6,8 miljoen Nederlanders bekeken zaterdag de eerste poulewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken. Dat blijkt zondag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op het moment dat Nederland de laatste minuten van de wedstrijd inging lag het aantal kijkers het hoogst: ruim 7,5 miljoen. Het Nederlands elftal verloor de wedstrijd met 1-0 van Denemarken.

Teleurstelling

Het verlies van Denemarken kwam onverwacht en hard aan. Nederland speelde aanvallend en creëerde veel kansen. Bondcoach Bert van Marwijk is dan ook teleurgesteld over de nederlaag: “Als je zoveel kansen krijgt, dan moet je er wel een inschieten.” Ineens lijkt de mogelijkheid om door te gaan naar de kwartfinales van het EK voetbal erg klein voor de finalist van het wereldkampioenschap twee jaar geleden. Alleen winst van Duitsland en Portugal kan Nederland nog verzekeren van een kwartfinaleplaats.

Alles of niets

De voorbereiding op de wedstrijd tegen Duitsland aanstaande woensdag is meteen begonnen voor de spelers van Oranje. Ook de Duitsers weten dat het alles of niets is voor Nederland. De Duitse middenvelder Sami Khedira heeft er in ieder geval zin in: “Zij moeten winnen om kans te behouden op de kwartfinale. Ik verwacht een interessante wedstrijd.”

Provoceren

De Duitse pers ziet de mogelijke afgang van Oranje hoopvol tegemoet. Verschillende kranten kopten zondag provocerende teksten zoals “Ha ha Holland, zo wordt het niks” en “Heerlijk Holland, deze afgang maakt ons blij”. Nederland houdt voorlopig vast aan herhaling van het EK van 1988, waarbij ook de eerste wedstrijd werd verloren. Nederland werd tijdens dat toernooi alsnog Europees Kampioen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020