Excite

Bill Cosby weer aangeklaagd voor seksueel misbruik

  • © Getty Images
De Amerikaanse 'funnyman' Bill Cosby is wederom in opspraak gekomen. Hij werd onlangs voor de zoveelste keer aangeklaagd voor seksueel misbruik. In dit geval zou het gaan om een aanranding die in 2004 plaatsvond. De entertainer zou in dat jaar Andrea Constand hebben gedrogeerd en misbruikt in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad die in de buurt van Philadelphia ligt.

Constand stapte in 2005 al naar de politie, maar de rechter liet toen vrij snel weten dat de komiek niet formeel aangeklaagd werd, vanwege een gebrek aan bewijs. In 2006 troffen Cosby en Constand een schikking in een zaak die door het slachtoffer zelf werd aangespannen.

Dit jaar kwam de zaak opnieuw in het nieuws. Nu door een verklaring die Cosby had afgelegd en die openbaar gemaakt werd. Het is voor het eerst dat Cosby een strafrechtelijk onderzoek aan zijn broek heeft hangen. Voor veel van zijn vermeende aanrandingen en verkrachtingen geldt namelijk dat de vervolgingstermijn allang verjaard is. Er lopen nog wel verschillende civielrechtelijke procedures tegen de man.

In de afgelopen jaren kwamen veel slachtoffers naar buiten met hun verhalen over verkrachtingen en aanrandingen door de komiek. Hij zou in de meeste gevallen de vrouwen eerst gedrogeerd hebben en ze daarna misbruikt hebben. In sommige gevallen ging dit langere tijd door.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021