Excite

Billy Crystal presenteert dit jaar Oscaruitreikingen

De Oscaruitreikingen zullen op 26 februari gepresenteerd worden door Billy Crystal. Dat maakte hij zelf via Twitter bekend. De 63-jarige acteur en komiek doet dat niet voor het eerst; acht keer eerder voorzag hij de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen in Hollywood van tekst en uitleg.

Vervanger van Eddie Murphy

Vooral in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw vergaarde Billy Crystal zijn roem. Hij speelde onder andere in de kaskrakers 'When Harry Met Sally' en 'City Slickers'. Crystal ontving zelf een aantal onderscheidingen, en mocht in 1990 voor het eerst de Oscaruitreikingen presenteren. Dat deed hij blijkbaar zo goed dat hij de twee volgende jaren weer terug mocht komen, evenals in 1997, 1998, 2000 en 2004.

Toch was Billy Crystal voor dit jaar niet de eerste keuze. Oorspronkelijk zou Eddie Murphy de uitreikingen aan elkaar praten, maar hij trok zich terug. Eddie Ratner, de producent van de Oscaruitreikingen had Eddie Murphy namelijk aangetrokken, maar stapte zelf korte tijd later op. Ratner had homofobe teksten uitgeslagen en kon zijn positie dus niet behouden.

Jongedame bij de apotheek

Maar dat betekende ook dat Eddie Murphy weg viel. En bij wie kom je dan uit? De man met tassen vol ervaring: Billy Crystal. Super enthousiast was hij er op Twitter trouwens niet over, dat hij een negende optreden aan zijn indrukwekkende Oscar-lijst mocht toevoegen: "Ik doe de Oscars zodat de jongedame bij de apotheek ophoudt elke keer mijn naam te vragen als ik mijn recepten ophaal," zo tweette hij. Het blijft een komiek natuurlijk en Crystal voegde er dan ook aan toe zich toch echt wel te verheugen op de show.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021