Excite

Bing wordt paradepaardje van Microsoft

Er is een oorlog aan de gang in het land van de zoekmachines. Momenteel prijkt Google nog fier bovenaan, maar er worden steeds meer initiatieven gelanceerd om Google van die troon te stoten. Zo werd een tijd geleden de zoekmachine Wolfram Alpha gelanceerd, die een unieke manier van zoeken zo moeten voortbrengen. De revolutie blijft momenteel nog even uit. Ook Microsoft mengt zich in de strijd. Zij komen met de zoekmachine Bing. Hiermee hoopt Microsoft een serieuze poging te doen om Google van geduchte concurrentie te voorzien.

De oude zoekmachine van Microsoft, Live Search, had een aardig marktaandeel. Zo was Live Search verantwoordelijk voor 9,1 procent van alle zoekopdrachten en prefereerden 13,7 procent van de gebruikers van internet Live Search boven alle andere zoekmachines. Sinds Bing gelanceerd werd twee weken geleden zijn beide percentages gestegen. Bing doet het goed. 12,1 procent van de zoekopdrachten worden uitgevoerd met Bing en inmiddels is het de favoriete zoekmachine van 16,7 procent van de internetgebruikers. Kortom, Bing zit al snel op een stijgende lijn en lijkt dus inderdaad een geduchte concurrent van Google te worden in de toekomst.

Microsoft hoopt nog meer te snoepen van de voorsprong van Google in de nabije toekomst. Er wordt door het bedrijf flink ingezet op Bing. Zo sprak CEO Steve Ballmer over investeringen van vijf tot tien procent van de bruto winst. Dat zou neerkomen op een bedrag tussen 1 en 2 miljard dollar per jaar. Dat is een investering waar de meeste bedrijven, inclusief zoekmachines, alleen maar van kunnen dromen. Volgens Ballmer is Bing een kwestie van lange adem. Het zal een tijd duren voordat het een gezonde marktpositie heeft verworven. Maar zoals het nu gaat, lijkt dat er toch redelijk snel te komen!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020