Excite

Birmees meisje heeft twaalf vingers, veertien tenen

Als je kindje net geboren is, hoop je boven alles dat het gezond is. Vaak wordt gekscherend gezegd dat als het kindje maar tien vingers en evenzoveel tenen heeft, alles in orde is. Wat dat betreft werd de moeder van Le Yati Min extra verwend, want het het kindje uit Myanmar heeft maar liefst twaalf vingers en veertien tenen.

‘Ik vroeg de verpleegsters of mijn kindje helemaal compleet was. Ze antwoordden dat ze zelfs meer had dan strikt noodzakelijk,’ vertelt de 26-jarige Phyo Min Min Soe over de geboorte van haar dochter.

Waarschijnlijk heeft het meisje, dat inmiddels zestien maanden oud is, een record in handen. Haar familie probeert haar dan ook in het Guinness Book of Records vermeld te krijgen. En dat is nog een hele klus, als je geen cent te makken hebt.

Polydactylisme, ofwel het hebben van meer vingers of tenen is vrij zeldzaam. Nog veel zeldzamer is het als iemand zoveel teveel tenen als vingers heeft. Moeder Min zou het geweldig vinden als haar dochtertje het record officieel toegewezen krijgt. Maar zelfs als dit niet lukt, denkt ze dat haar dochter een aantal voordelen heeft. ‘Ze kan dingen heel stevig vastpakken. Ze laat in ieder geval niet zoveel vallen,’ aldus de trotse moeder.

Overigens behoort het record nu nog toe aan twee mensen in India, die allebei twaalf vingers en dertien tenen hebben. Le Yati heeft dus een goede kans.

Afbeelding: Flickr, gebruiker otisarchives2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020