Excite

Bisschop Williamson is niet echt geliefd

Zelfs een bisschop kan fouten maken, zo blijkt maar weer. De Britse bisschop Williamson beweerde voor de Zweedse televisie dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden. Volgens hem waren er hoogsten 300.000 Joden om het leven gekomen, dus mensen moesten niet zo zeuren. Tegelijkertijd hief de paus de excommunicatie die op hem stond op. Heel de Joodse en christelijke wereld viel over de paus en de bisschop, dus men stond er op dat de bisschop zijn excuses maakte.

Eerst de Holocaust erkennen, dan verder praten

Bisschop Williamson maakte vervolgens zijn excuses, maar die waren voor veel instanties niet voldoende. Ze waren te dubbelzinnig. Oftewel, hij liet in zijn excuses niet doorschemeren of hij wel of niet de Holocaust ontkende. Dat is namelijk wat de mensen willen horen. Ze willen bisschop Williamson horen zeggen dat de Holocaust heeft plaats gevonden. De bisschop zelf is nog in conclaaf of hij dit wel of niet zal doen, klaarblijkelijk.

Duitsland wil Williamson arresteren

Duitsland gaat nog een stapje verder. Nu heeft het land ook wat goed te maken wat betreft de Holocaust, dus het fanatisme van de Duitsers is niet heel vreemd. Duitsland heeft aangekondigd wellicht een arrestatiebevel uit te doen gaan tegen bisschop Williamson. Het is in Duitsland namelijk verboden om de Holocaust te ontkennen. Bisschop Williamson lijkt dus heel weinig keus te hebben. Wordt vervolgd...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020