Excite

Blanco boek is verkoophit

Stel, je moet een boek schrijven met als onderwerp de gedachten van mannen. En dan vooral de gedachten die niet over seks gaan. Schrijver Sheridan Simove nam de uitdaging aan en produceerde een 200 pagina’s tellend boekwerkje met enkel lege pagina’s. Niet alleen werd het een verkoophit; studenten gebruiken het meesterwerk op ludieke manier tijdens colleges.

What Every Man Thinks About Apart from Sex werd een ware bestseller. Binnen enkele weken warden er meer exemplaren van verkocht dan van bijvoorbeeld de Harry Potter boeken. In eerste instantie werd het vooral gekocht om als ludiek presentje cadeau te doen, maar studenten gebruiken het ook om collegeaantekeningen in te maken.

Simove is verrast over de handige manier waarop studenten zijn boek gebruiken. "Op een bepaalde manier bewijzen ze mijn ongelijk door het boek te vullen met aantekeningen. Maar ik vraag me af hoeveel van hen weer aan seks denken zodra het college over is," vroeg Simove zich hardop af.

Simove kwam op het idee na een zelfhulp boek te hebben geschreven dat slecht verkocht, terwijl hij er vijf jaar aan had besteed. Zijn nieuwste boek kostte heel wat minder tijd: Vanaf het moment dat Simove op het idee kwam voor het boek duurde het slechts negen dagen voordat het boek daadwerkelijk gepubliceerd werd.

Het is niet het eerste grapje waar Simove bekendheid door verkreeg. Eerder probeerde hij zijn naam te veranderen naar God. Na onenigheid met zijn bank moest hij zijn naam weer terug veranderen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nSeika

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020