Excite

Blessure Armstrong is zwaarder dan verwacht

Wielrenner Lance Armstrong heeft in de Verenigde Staten zijn botbreuk laten onderzoeken. Uit het onderzoek bleek dat zijn blessure ernstiger is dan verwacht. Tijdens de Ronde van Castilië en Leon brak Lance Armstrong maandag zijn sleutelbeen. Nu blijkt dat er tijdens de val verschillende stukjes gebroken zijn. Daarom gaat Armstrong woensdag onder het mes. Er wordt een plaatje aangebracht om het gebroken sleutelbeen te stabiliseren.

Op de website van zijn ploeg Astana legt Lance Armstrong uit: ‘De verschillende puzzelstukjes moeten weer in elkaar gestoken worden. Dit is een zeer courante blessure bij wielrenners, en we weten dat er renners al na twee weken weer op de fiets zaten en anderen na twee maanden.’

Ook geeft de wielrenner aan dat hij weinig wil veranderen aan zijn planning. Zijn eerstvolgende grote doel is de Ronde van Italië, die begint op 9 mei. Armstrong zegt: ‘De revalidatie wordt belangrijk. Na de operatie mag ik 72 uur absoluut niets doen. Dus binnen een dag of 4 hoop ik op mijn hometrainer te zitten. Mogelijk start ik aan de Giro zonder veel voorbereiding. Dan wordt het een goede training voor wat volgt’.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021