Excite

Bloedtransfusie wielrenner Ricco bevestigd

Riccardo Ricco is waarschijnlijk de domste wielrenner die ooit op de pedalen heeft gestaan. In 2008 reed Ricco de sterren van de hemel in de rondes van Italië en Frankrijk, maar werd hij gepakt op doping. Vorig jaar kreeg de recalcitrante Italiaan een nieuwe kans maar die heeft hij inmiddels weer verspeeld.

De Nederlandse ploeg van Vacansoleil bood Ricco een tweede kans en gaf hem een contract. Vorige week werd de Italiaan plotseling opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts. Uit onderzoek en een verklaring van de wielrenner zelf bleek dat Ricco een bloedtransfusie had uitgevoerd. Eigenhandig, met bloed dat al 25 dagen in zijn koelkast lag.

En daar had zijn lichaam niet zoveel zin in. Ricco werd binnengebracht in shock en met levensgevaarlijk hoge koorts. Vacansoleil voert een zero-tolerance beleid wat betreft doping en voor Riccardo Ricco is dit het tweede vergrijp. De carrière van de eens zo getalenteerde wielrenner lijkt daarmee op slag voorbij. Bovendien kan hij veroordeeld worden tot een celstraf van maximaal drie jaar.

Een domper is het wel voor de Nederlandse wielerploeg. Met Riccardo Ricco had Vacansoleil een uitstekende klimmer in huis en iemand die in de Tour de France mee zou kunnen doen om het klassement. Ricco wordt bij de ploeg vervangen door Frederik Veuchelen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020