Excite

Bo, de hond van familie Obama

De familie Obama heeft een nieuwe hond, Bo. En de media is er de hele dag mee bezig geweest. Er waren veel journalisten, cameramensen en fotografen uitgerukt om de nieuwe hond Bo te bewonderen. De familie van president Barack Obama liep met de zes maanden oude waterhond over het grasveld van het Witte Huis. Het hondje is grotendeels zwart, en heeft witte poten, een witte bef en witte sik.

Er werd door de media lang gespeculeerd wat voor een soort hond er in het Witte Huis zou komen. President Barack Obama had zijn twee dochters een hond beloofd toen hij tot president werd verkozen. Zijn dochters Malia van tien en Sasha van zeven waren natuurlijk erg blij met dit nieuws. Het was echter wel lastig om een geschikte hond te vinden, omdat Malia voor de meeste rassen allergisch is. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op de waterhond Bo.

Obama is duidelijk erg blij met het nieuwe huisdier, de ‘First Puppy’ van het Witte Huis. Tegen de pers zei hij, bij wijze van grap: ‘Ik heb eindelijk een vriend.’ Met deze opmerking doelde hij op voormalig president Harry Truman. Hij zei altijd dat als je een vriend in Washington wilde, je een hond moet aanschaffen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020