Excite

Boekje voor huishoudens als crisishulp

Momenteel zijn er veel mensen die niet goed om kunnen gaan met hun uitgaven. En goed met geld omgaan kan in tijden van de crisis wel handig zijn. Voor hen komt er een speciaal digitaal boekje, ontwikkeld door ING. Met het boekje kun je direct zien hoeveel geld waaraan wordt besteed.

Er zal ook een mogelijkheid komen om budgetten te maken voor bepaalde uitgaven. Hans Hagenaar, directielid van ING Nederland zegt hierover: ‘Als mensen dan over hun budget heen gaan, krijgen ze een e-mail die ze daarvoor waarschuwt.’ Veel consumentenorganisaties en kredietenbanken juichen dit huishoudboekje toe. Volgens hen groeit het aantal mensen met financiële problemen enorm. En door de huidige financiële crisis raken steeds meer mensen hun baan kwijt, wat tot lagere inkomens leidt. Nu al komt één op de vijf huishoudens geld tekort.

Een woordvoerder van de consumentenbond zegt: ‘Het is belangrijk dat mensen inzicht krijgen in hun uitgaven. Zeker voor klanten die via internet bankieren is er weinig overzicht. Heel goed dat daar werk van wordt gemaakt.’

Het speciale digitale huishoudboekje is alleen beschikbaar voor mensen die lid zijn van de ING en die via internet bankieren. ING heeft de meeste particuliere bankhouders van Nederland. In totaal heeft ING nu zo’n 8,8 miljoen rekeninghouders.

Heb je een half uurtje en wil je zelf een digitaal huishoudboekje maken? Een slimme truc met Google Docs kan je hierbij helpen, zoals deze site uitlegt.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020