Excite

Boete blinde orgelman Amsterdam onterecht

De blinde orgelman Bennie Volkens is een begrip in Amsterdam. Al meer dan 20 jaar lang fleurt hij de Amsterdamse straten op met zijn orgelmuziek. De Amsterdamse politie vond dit echter niet kunnen en pakte hem op 7 december op. Twee uur later kwam de muziekmeneer met een boete van €283 het politiebureau uit. Naar het nu lijkt onterecht.

Volgens de politie had Volkens een vergunning nodig. Echter, de orgelman maakte dan wel muziek maar deze was niet versterkt. Volgens de regelgeving mag hij dat een half uur per locatie doen, zónder vergunning.

Verschillende bekende Nederlanders hebben hun afschuw over de zaak uitgesproken. Komiek Jörgen Raymann twitterde dat het te gek voor woorden was en bood aan de boete te betalen. Ook Gerard Joling wil dit graag. Mocht Volkens een rechtszaak beginnen dan wordt deze gefinancierd door de zanger met de hoge stem.

Bennie werd door vier agenten opgepakt en moest zich op het politiebureau niet alleen verantwoorden maar ook uitkleden. Op zich geen gek idee, want orgelmans bleek een mes bij zich te hebben. Naast een boete van €140 voor het niet hebben van een vergunning, kreeg hij een boete van gelijk bedrag voor het dragen van een mes.

Overigens stelde de politie dat deze laatste boete is komen te vervallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020