Excite

Boete voor Barbies baby

De makers van het RTL 5 programma Barbie’s Baby hangt een boete boven het hoofd wegens kinderarbeid. Volgens de Inspectie SZW is de Arbeidstijdenwet overtreden door de pasgeboren dochter van Barbie en Michael veelvuldig in beeld te brengen in de realityserie Barbie’s Baby. RTL had vooraf toestemming moeten aanvragen voor het optreden van de baby, zo schrijft verantwoordelijke minister Lodewijk Asscher vandaag.

Kamervragen over Barbie’s Baby

Tweede Kamerlid van de SGP Roelof Bisschop stelde Kamervragen over het programma en de rol van de baby. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken geeft vandaag schriftelijk antwoord op de kwestie. Volgens hem hadden de makers van Barbie’s Baby een ontheffing moeten aanvragen, maar dat is niet gebeurd. Daardoor is de Arbeidstijdenwet overtreden. Volgens RTL was een ontheffingsverzoek niet nodig, omdat het programma om Barbie en haar man Michael draait en niet om baby Angelina.

Kinderarbeid

In het programma Barbie’s Baby worden de Haagse Samantha de Jong (Barbie) en haar man Michael van der Plas gevolgd tijdens de zwangerschap, geboorte en eerste weken met baby Angelina. Hoewel volgens minister Asscher de baby goed verzorgd wordt en geen kwalijke gevolgen ondervindt van de media-aandacht, is er volgens de regels van de Arbeidstijdenwet wel sprake van kinderarbeid. Waarschijnlijk krijgen de makers van Barbie’s Baby een boete opgelegd. Hoe hoog dat zal zijn is nog niet bekend. Eyeworks, de producent van het programma, heeft bezwaar aangetekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020