Excite

Bollywood wil remake van The Italian Job

Bollywood is big business. Dat was het altijd al in India, maar met het succes van Slumdog Millionaires lijkt de Indiase filmindustrie ook internationaal te zijn door gebroken. En zo kan het zomaar verkeren dat op het filmfestival van Cannes nieuws over Bollywood naar buiten komt. Dat zegt wel iets over de succesfactor van Bollywood. Niet langer lachen om de groepsdansjes, maar de films die daar geproduceerd worden serieus nemen. Die dingen gebeuren.

Het nieuws uit Cannes is dat Bollywood een remake wil maken van de Italian Job. In die legendarische film uit 1969 rijdt Michael Cain met Mini's rond, een klassieker die al een geflopte Hollywood-remake kende in 2003. De Indiase versie gaat geregisseerd worden door Abbas and Mustan Burmawalla. Twee broers met al flink veel Bollywood-credits op hun naam. Het is nog even de vraag of er in de film rondgereden gaat worden in Mini Coopers of in de Indiase Ambassador, maar dat zal snel genoeg blijken.

Eerder dit jaar kwam de originele Italian Job op een andere manier in het nieuws. Aangezien de film eindigt met een bus vol goud hangend over de rand van een ravijn, had de Royal Society of Chemistry een prijsvraag uitgeschreven. Gevraagd werd wat de beste manier was om het goud te delven, zonder gebruik te maken van een helikopter. De winnaar, John Godwin, had een voorstel waarbij de voorkant van de bus werd verzwaard, zodat de achterkant omhoog kwam.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018