Excite

Bon Jovi verdient het meest

Bon Jovi mag zich meten met The Rolling Stones en The Grateful Dead, want samen zijn ze de meest verdienende bands van de afgelopen jaren. Dit heeft de Billboard's annual tours chart bekend gemaakt.

Met een opbrengst van 146,6 miljoen dollar verdeeld over 69 uitverkochte concerten is Bon Jovi de meest succesvolle live act van het afgelopen jaar. Op nummer twee staat U2 met een opbrengst van ‘ slechts’ 131,5 miljoen dollar.

Volgens Jon Bon Jovi komt het allemaal door zijn fans. ‘ Omdat zij bereid zijn hun geld uit te geven en naar onze concerten te komen. Ik ben heel trots op deze prestatie, maar het publiek staat verder helemaal niet stil bij dit soort dingen. In de muziekindustrie betekent het echter wel dat al je collega bands je opeens in de gaten houden,’ aldus de 48-jarige zanger.

De Circle Tour van Bon Jovi is begonnen in Noord Amerika, met twaalf optredens achtereen in de London’s O2 Arena. Via Japan, Australië, Nieuw Zeeland, en vele, vele andere landen zal de tour eindigen in Portugal op 31 juli 2011. Ze zullen dan 135 optredens in 30 landen achter de rug hebben.

Bon Jovi is inmiddels 48 jaar, maar geen wilde haar op zijn hoofd die er aan denkt ermee te stoppen. De carrière van de band bestrijkt inmiddels al meer dan 25 jaar. Wie Jon Bon Jovi ‘in de buurt’ wil zien optreden in 2011, zal naar ons buurland België moeten afreizen. De band staat daar op 24 juli 2011 in Zeebrugge.

Afbeelding: Flickr, gebruiker quizshow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020