Excite

Bon voor zevenjarig jongetje

Politieagenten zijn net mensen. Je hebt hele leuke, en verschrikkelijk stomme. In de laatste categorie valt agent Cody Chapelle uit Louiseville in de Amerikaanse staat Kentucky. Hij wist een zevenjarige jongen een boete te geven voor het gooien van een bal. Wat een held.

Het jochie gooide een balletje dat de dienstauto van Chapelle raakte. Hoewel er geen schade was, is het begrijpelijk dat je daar als agent een beetje narrig van wordt. Een standje voor het jongetje zou dan ook op zijn plaats zijn. Dat ging de bromsnor echter niet ver genoeg en hij sloeg zijn bonnenboekje open.

Toen zijn chef het nieuws hoorde was hij niet bepaald geamuseerd. Volgens inspecteur Robert White gaf de boete een belachelijk signaal af. ‘De beste eigenschap van een agent is gezond verstand, en Chapelle liet daar helemaal niets van zien,’ aldus White.

De wel heel plichtgetrouwe agent is twee weken geschorst. Uit onderzoek blijkt dat de bedoeling van Chapelle was om de moeder van het jongetje iets duidelijk te maken. Ook zou hij tegen de moeder hebben geschreeuwd omdat hij vond dat zij een slechte ouder was.

Uiteraard is de boete zelf komen te vervallen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker davef3138

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020