Excite

Boobquake zorgt voor aardbeving

De Iraanse geestelijke Kazem Sedighi heeft voorspeld dat de mensheid getroffen zal worden door een nieuwe aardbeving, die veroorzaakt wordt door zondigheid. Met het experiment Boobquake probeert een Amerikaanse studenten dit idee te ontkrachten, door vrouwen op te roepen massaal hun decolleté te showen. Het probleem? In reactie op Boobquake kwam er inderdaad een aardbeving!

Wie haar decolleté liever laat voor wat het is, mag ook een korte broek aantrekken. Volgens Sedighi is dat namelijk ook zondig gedrag; vrouwen die zich ‘niet bescheiden’ kleden, zorgen ervoor dat overspel in de maatschappij wordt verspreid en talloze mannen op dwaalsporen gebracht worden. Hierdoor zouden aardbevingen dichterbij komen.

Met name de stad Teheran zou hierdoor streng gestraft worden, want daar worden doorlopend zonden begaan. Sedighi is overigens niet de enige die dit zegt; hij wordt gesteund door een aantal van zijn collega’s.

De Amerikaanse studente Jennifer McCreight ziet zichzelf als wetenschapster en wil daarom de theorie van de geestelijken aanvechten. Dit doet ze onder meer via haar eigen website, Blaghag.com, via Twitter en via de speciaal aangemaakte Facebook-groep Boobquake.

Zelf zou Jennifer voor haar experiment een behoorlijk gewaagd truitje dragen, eentje die ze normaal gesproken alleen maar draagt als ze uitgaat. Ze hoopt dat de kracht van alle verleidelijk geklede vrouwen ervoor zorgt dat er een aardbeving ontstaat. Mocht dat niet het geval zijn, dan vraagt ze de geestelijke om toch met een iets meer rationele verklaring te komen voor de aardbevingen.

Tot stomme verbazing van Jennifer rommelde de aarde op Boobquake-dag, gisteren, echter wel degelijk! De aardbeving in Taiwan was er een van 6,5 op de schaal van Richter. Volgens Jennifer was dat echter toevallig en zou dat echt niet door hun onzedigheid komen.

Afbeelding: Flickr account Giorgio Montersino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020