Excite

Borsato krijgt award voor War Child-werk

Marco Borsato wordt beloond voor zijn jarenlange inzet als ambassadeur van War Child. De zanger met Italiaanse roots ontvangt voor zijn vrijwilligerswerk de Majoor Bosshardt Prijs. Borsato krijgt deze award voor zijn 'enthousiaste en bovenal indrukwekkende inzet' voor Warchild, zo meldt de stichting Nederland Positief, die de prijs jaarlijks uitreikt.

Borsato is sinds 1998 een van de ambassadeurs van War Child. Deze liefdadigheidsorganisatie zet zich in voor kinderen in oorlogsgebieden. Borsato doet zijn werk op vrijwillige basis en vraagt geregeld aandacht voor War Child. Zo zong hij met Ali B het nummer 'Wat zou je doen' over het lot van oorlogskinderen. Tevens was de zanger tussen 2003 en 2007 betrokken bij de Friends voor War Child concerten in het Rotterdamse Ahoy.

"Wat een eer. Ik vind het heel bijzonder dat ik na onder anderen Majoor Bosshardt, Erica Terpstra en prinses Laurentien deze prachtige onderscheiding mag ontvangen," zo reageerde Borsato woensdag via zijn Twitter.

Borsato ontvangt de Majoor Bosshardt Prijs op 18 juni van dit jaar. Dan wordt de onderscheiding voor de zesde keer uitgereikt. De Majoor Bosshardt Prijs gaat naar een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving en zijn medemens. De prijs zal worden uitgereikt tijdens een speciale dineravond in Hilversum.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020