Excite

Borstverkleining niet genoeg om Wickmayer te verslaan

Yanina Wickmayer heeft de halve finale van het WTA-toernooi in Auckland bereikt. De Belgische tennister rekende in de kwartfinale af met Simona Halep. Wickmayer hoefde zich niet bovenmatig in te spannen en won in twee sets met 6-0 en 6-2. Hoewel Halep maar 84e op de wereldranglijst staat kwam de Roemeense de afgelopen jaren vaak in de publiciteit.

De tennisster werd in haar carrière namelijk gehinderd door haar grote borsten. In juli 2009 onderging Halep een borstverkleining. Tegen Wickmayer in de kwartfinales van het toernooi in Nieuw-Zeeland mocht het uiteindelijk niet baten en ging ze kansloos ten onder.

Yanina Wickmayer daarentegen ligt op ramkoers. De Belgische won het toernooi van Auckland vorig jaar al en maakt ook dit jaar een sterke indruk. In de eerste ronde versloeg ze de voormalig nummer één van de wereld Dinara Safina en ook Sabine Lisicki moest er al aan geloven. In de halve finale speelt Wickmayer tegen de Chinese Peng Shuai.

Eén van de grote publiekstrekkers, Maria Sharapova, was minder gelukkig in haar kwartfinale. Sharapova had duidelijk moeite met de stevige wind in Auckland en kwam niet in haar spel tegen Greta Arn. De Russische verloor de eerste set met 6-2, kwam in de tweede set nog wel op voorsprong maar gaf ook die uiteindelijk weg en kan naar huis.

Afbeelding: Flickr, gebruiker romaindauphin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020