Excite

Boze Van Persie: Hoe kan ik dat nou horen?

Van Persie werd het veld uitgestuurd nadat hij in de 56ste minuut tegen een tweede gele kaart was opgelopen. De Zwitserse scheidsrechter Massimo Busacca trok het geel, omdat Van Persie de bal nog op doel schoot nadat er al was gefloten voor buitenspel. "Hoe kan ik dat in godsnaam horen met 95.000 mensen op de tribune?", zei een laaiende Van Persie na afloop.

De aanvaller kreeg in de achtste finale van de Champions League net voor de rust zijn eerste gele kaart voor een duw in het gezicht van Dani Alves. Enkele minuten nadat Arsenal in Camp Nou op 1-1 was gekomen, werd de spits uit het veld gestuurd.

"Ik begrijp de scheidsrechter niet. Als er nou vier of vijf seconden tussen zijn fluitsignaal en het schot had gezeten, had ik het gesnapt. Maar nu zat er één seconde tussen. Dit moet een grap zijn. Hij (Busacca, red.) was de hele wedstrijd slecht, ik heb geen idee waarom hij hier was. Mijn rode kaart was van grote invloed op de uitkomst van de wedstrijd."

Barcelona profiteerde van het wegsturen van Van Persie en schakelde Arsenal met 3-1 uit, onder meer dankzij een wereldgoal van Messi. In de eerste krachtmeting had Arsenal thuis nog met 2-1 gewonnen.

Afbeelding: Flickr Ronnie MacDonald

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020