Excite

Bram Moszkowicz definitief advocaat af

Strafpleiter Bram Moszkowicz is vanmiddag officieel uit de advocatuur gezet. De hoogste tuchtrechter aan het Hof van Discipline zette de advocaat definitief uit zijn ambt. De zaak tegen Bram Moszkowicz draaide vooral om het stelselmatig aannemen van contante betalingen van boven de 15.000 euro, zonder dit te melden aan de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper. Het was dan ook Kemper die de zaak tegen Moszkowicz aanspande.

Contante betalingen

Behalve de contante betalingen, klaagden ook een aantal ex-cliënten over de stafpleiter. Zo zou Moszkowicz buitenproportionele bedragen declareren voor onder andere het versturen van post en vervoerskosten binnen Amsterdam. Ook zou hij hun vertrouwen hebben geschaad, zo meende de tuchtrechter maandagmiddag tijdens de rechtszaak.

Misdragingen Bram Moszkowicz

Volgens de tuchtrechter hebben de misdragingen van Bram Moszkowicz zich structureel afgespeeld over een langere periode. De advocaat zou zich hebben gedragen alsof de regelgeving niet voor hem bedoeld was. Hij lapte de gedragsregels van de Orde van Advocaten aan zijn laars. Het uit hem ambt zetten van Bram Moszkowicz was dan ook de enige juiste straf, vindt het hof. Er is geen vertrouwen dat Moszkowicz zijn leven professioneel gezien zal beteren. Het was ook niet de eerste keer dat de tuchtrechter Moszkowicz bestrafte.

RTL Boulevard

In RTL Boulevard, waar Bram Moszkowicz regelmatig als expert optreedt, vertelde de ex-advocaat maandagavond dat hij “er klaar mee” is. “Ik ga me bezinnen in de luwte en hoop dat ik na een maand kan zeggen: ik heb een baan.” Moszkowicz is in ieder geval niet van plan om zijn vakgebied te verlaten. Ook zal hij gewoon te zien blijven bij RTL.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020