Excite

Braziliaan neemt kijkje op zijn eigen begrafenis

Iedereen heeft wel eens gedacht aan zijn of haar eigen begrafenis. Wie zou er komen? Wie zou niet op komen dagen? Wie huilt er en wie kan er geen traan laten? Zijn de toespraken mooi? Maar meemaken zal natuurlijk nooit gebeuren. Behalve in het geval van Ademir Jorge Goncalves, metselaar van beroep. De Braziliaan las namelijk in de krant dat hij zou worden begraven en besloot maar eens een kijkje te gaan nemen.

Bij een zwaar verkeersongeluk was een man om het leven gekomen. Zijn lichaam was zwaar verminkt. De familieleden van Ademir Jorge Goncalves werden gevraagd het lichaam te identificeren en ondanks twijfels werd vastgesteld dat het om Goncalves ging. Die was immers al een tijd niet gezien. Dat klopte, want Ademir zat de hele nacht met vrienden lekker aan het bier. Of de rum. Zoiets. Omdat de overleden man werd geïdentificeerd als Goncalves, werd er een begrafenis op poten gezet.

En zo kwam het dat Ademir Jorge Goncalves een kijkje kon komen nemen op zijn eigen begrafenis. Of hij daar teleurgesteld of blij verrast mee was, is niet bekend. Verrast was hij ongetwijfeld toen hij er achter kwam dat hij begraven zou worden. Zijn familieleden verontschuldigen zich. Wie overigens dan in de grafkist lag, is nog niet bekend.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020